Terugblik op de opening van de Brug en het Hup/Hub-pand (15 mei 2021).

Stadsdichter Steven Van de Putte en fotograaf Wim Malfait sloegen de handen in elkaar voor een poëtische terugblik op de opening van de Brug en het Hup/Hub-pand op 15 mei 2021. 

Wim Malfait is sinds 2017 bezig met fotografie. Hij volgde reeds diverse modules in het avondonderwijs. Wim is gepassioneerd door straat- en documentaire fotografie. Hij wil zijn eigen stad op een authentieke manier in beeld brengen. 

Steven Van de Putte en Wim Malfait leerden elkaar kennen als leden van de toenmalige vzw Cultuurschok. Nu werken ze voor het eerst ook artistiek samen. 

Wim koos de opening van de brug op 15 mei 2021 als thema voor een eindwerk aan het KISP. Zijn fotoreportage toont niet het klassieke feestgedruis dat bij zo’n opening hoort, maar ingetogen en alternatieve beelden in de marge van de plechtigheid. Hij bouwde zijn presentatie op rond het gedicht “De brug” dat Steven Van de Putte op vraag van het stadsbestuur geschreven heeft voor de openingsplechtigheid.  “De poëtische foto’s van Wim geven perfect de sfeer van het gedicht weer”, weet Steven. 

Het gedicht “De brug” van Steven met foto van Wim .

Download De volledige presentatie (voor het KISP) van Wim 

Reportage “De Brug”

Steven Van de Putte vroeg Wim Malfait op zijn beurt om foto’s te maken bij een tweede gedicht dat hij schreef over het feest op 15 mei. In het gedicht “Jong in de stad” ligt de nadruk meer op de feestelijke opening van het Hup/Hub-pand.  De dichter laat een jong koppel wandelen door hippe en idyllische plekjes in Deinze, met Hub/Hub als vertrekpunt. Wim Malfait maakte een passende reportage met fraaie, sfeervolle binnen- en buitenfoto’s van het nieuwe winkelcentrum. “Het was voor mij een dankbare uitdaging om van een gedicht te vertrekken voor een fotoreportage”, vertelt Wim. 

Reportage “Jong in de stad”

Het gedicht “Jong in de stad” van Steven met foto van Wim