Beste poëzieliefhebber, beste stadsgenoot, 

In de vorige versie van de nieuwsbrief bleek de link naar het gedicht bij het HupHub-pand niet correct te zijn, waarvoor mijn verontschuldiging. Bij deze een nieuwe versie. 

Opening Brug 

Ik werkte samen met fotograaf Wim Malfait voor een poëtische terugblik op de opening van de Brug en het Hup/Hub-pand op 15 mei 2021 in Deinze. 

Wim Malfait is sinds 2017 bezig met fotografie. Hij volgde reeds diverse modules in het avondonderwijs. Wim is gepassioneerd door straat- en documentaire fotografie. Hij wil zijn eigen stad op een authentieke manier in beeld brengen.

Wim koos de opening van de brug op 15 mei 2021 als thema voor een eindwerk aan het KISP. Hij bouwde zijn presentatie op rond het gedicht “De brug” dat ik op vraag van het stadsbestuur schreef voor de openingsplechtigheid.  

Raadpleeg hier het volledige eindwerk met Bruggedicht

Gedicht bij HupHub-pand 

Ik vroeg Wim ook foto’s te maken bij een tweede, nog niet-gepubliceerd gedicht. In het gedicht “Jong in de stad” ligt de nadruk meer op het innovatief karakter van het Hup/Hub-pand.  Ik laat een jong koppel flaneren door een zomerse stad, met Hup/Hub als hip vertrekpunt en het Martinuspark als idyllisch eindpunt. Wim Malfait maakte een passende reportage met fraaie, sfeervolle binnen- en buitenfoto’s van het nieuwe winkelcentrum. 

Lees hier het gedicht met foto van Wim: 

Poëzie in ’t Park – zondag 29 augustus (15u-17u)

Voor het eerst organiseer ik als stadsdichter ook een open lucht poëziefestival. Poëzie in ‘t Park is een verrassende, poëtische wandeling in de groene oase van de stad. Poëzieliefhebbers kunnen er hun hart ophalen aan een grote verscheidenheid aan poëziestijlen in het centrum van Deinze. In het Kaandelpark, het Martinuspark en de Brielmeersen genieten zij van korte optredens in kleine groepjes. Gastdichteres Delphine Lecompte leest voor uit haar barokke absurdistische dichtbundels.  Steven Van Der Heyden en Luc C. Martens brengen gedichten uit hun duobundel “Tot ze koud is”. Zelf trakteer ik u op een  reeks stadsgedichten.  Tot slot nemen ook tal van andere dichters uit Deinze deel aan deze poëziemanifestatie. Onder meer Matthias Haeck, Sven De Potter, Maaike Carrette, Nikki Petit, Patrick Verstraete, Mieke Geldhof, Annemie Hautekeete, Gaby Nachtergaele en Franky Taveirne dragen voor uit eigen werk. Zij zijn lid van het dichterscollectief Décédé of werden door mij uitgenodigd. Een samenwerking tussen de stad Deinze, DéCéDé en Literatuur Vlaanderen. Inschrijven voor 23 augustus via cultuur@deinze.be. Deelname is gratis. Volg het evenement op facebook: Poëzie in ’t Park | Facebook

Download hier de affiche “Poëzie in het park !

Steven Van de Putte

Stadsdichter